در اینجا به برخی از دلایل احتمالی ابتلا به اگزما اشاره خواهیم کرد: تماس با مواد خشن و یا خارشزا همچون پشم ، آب و هوا و دمای بیش از حد گرم و یا بیش از حد سرد ، حیوانات ، استرس، دود سیگار ، غذاهایی که باعث واکنشهای حساسیتی میشوند؛ مثل گندم، لبنیات، آجیل، شکلات ، مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده ، عطرها و اسانسها مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبت از پوست لوازم آرایشی ، مواد شیمیایی خانگی و سموم و …
گاه علت اگزما، غذاهای آلرژیزا است.
این غذاها عبارتند از: شیر، تخممرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل، مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)، گوجهفرنگی و انواع توتها اگر دچار اگزمای مزمن هستید، تمام مواد غذایی را که میخورید، برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را که ایجاد میشود، بررسی کنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید.
به این ترتیب به مرور متوجه خواهید شد که چه غذاهایی موجب اگزما و یا عود آن میشوند.
پوست خشک، ضخیم، ترک خورده و یا پوسته پوسته میشود. ملتهب و قرمز است. زخم میشود.
در افراد سفید پوست ممکن است ابتدا بثورات جلدی قرمز رنگ و سپس قهوهای رنگ
ایجاد شود. در سیاه پوستها ممکن است پوست تغییر رنگ دهد و قسمتی از پوست
تیرهتر یا روشنتر از قسمتهای دیگر شود. در نوزادان، اغلب بثوراث جلدی
بر روی صورت و پوست سر، همراه با زخم ایجاد میشود.